Тази триколка ускорява от 0 до 100 км/ч за 1.8 секунди (ВИДЕО)

NetNews

Канадската компания Daymak е на път да пусне нов модел, наречен Spiritus, който трябва да се превърне в най-бързият триколесен автомобил в света. Според Driving колата ще бъде оборудвана с електрически силов тракт, а ускорението до сто ще отнема само 1.8 секунди.

Автомобилът ще се предлага в две версии – Deluxe и Ultimate. Базовата версия на електрическия автомобил ще може да измине 290 километра с едно зареждане. Обхватът на топ версията ще бъде 480 километра. Цените на иновацията са в изключително голям диапазон. Те ще бъдат съответно 20 000 и 149 000 долара.

Съдейки по изображенията, Spiritus ще получи футуристичен дизайн. Каросерията на автомобила ще бъде направена от въглеродни влакна. Според New Atlas новата триколка ще бъде оборудвана и с автономна система за управление, но подробности за тази технология не са разкрити. В скъпата си версия иновацията ще е оборудвана и със слънчеви панели и четири въздушни възглавници.

Производството на двуместния автомобил ще започне през 2023 година. В момента канадците вече предлагат предварителна поръчка на автомобила си, като за нея искат само $ 100.

По-рано ви информирахме, че американската компания Aptera планира да започне масово производство на триколесен електрически автомобил, наречен Paradigm, до края на тази година. Стартъпът от Сан Диего вече е събрал повече от 7 хиляди предварителни поръчки за новия продукт. Очаква се Paradigm да излезе в две версии. Пробегът на електрическата кола от най-висок клас ще бъде 1600 километра. Инженерите планират да постигнат такива показатели с помощта на 100-киловата батерия и вградени слънчеви панели.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доц. Кунчев: Ако не спазваме мерките, ще удвоим броя на заразени и починали

"Ако не спазваме мерките, случаите на COVID-19 и починалите ще се удвоят". Това обяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. „На шесто място сме по заразени в ЕС и Европейското икономическо пространство и второ място на Балканския полуостров. Към момента за тези 2 седмици пред нас са Естония, Чехия, […]