Тайван дари 250 000 долара за борба с вируса Ебола

NetNews

На онлайн конференция по-рано тази седмица в присъствието на генералния директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адханом Гебрейесус, пратеник на Тайван в САЩ Сяо Би-хим обяви дарение от 250 000 щатски долара за борба с вируса Ебола в Централна Африка.

В началото на пандемията от коронавирус Тедрос Гебрейесус и Тайван, който не е член на СЗО, често обменяха горчиви думи, тъй като генералният директор на СЗО бе възприет като сериозен апологет на Китай.

В обръщението си Сяо заяви, че пандемията е показала, че вирусите не познават граници. Това доказва необходимостта международната общност да се обедини и да защити правото на всяка държава и отделен човек да получи адекватни здравни грижи. В миналото Тайван е правил и други дарения в подкрепа на борбата срещу Ебола, в това число на предпазни облекла.

„Без значение къде и кога, Тайван винаги е бил готов да даде своя принос“, каза пратеникът на страната, като се позова и на лозунга „Тайван може да помогне“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кои са плодовете и зеленчуците без никаква захар

Плодовете и зеленчуците играят жизненоважна роля в поддържането на добро здраве. Много хора вярват, че плодовете имат високо съдържание на захар и затова ги избягват. Съществуват и някои зеленчуци, които пък съдържат високи нива на нишесте и са вредни, например, за диабетиците. Ето списък от foodpanda на някои плодове и […]