Тайван приветства подкрепата на Япония и интереса й към запазване на мира в региона

NetNews

Японският министър на отбраната Нобуо Киши и членът на Камарата на съветниците Сато Масаиса заявиха по-рано тази седмица, че Япония трябва да обърне внимание на развитието на Тайван.

Киши каза, че Тайван и Япония споделят едни и същи ценности и са близки съседи и поради тази причина съдбата на Таван е от решаващо значение за сигурността на Япония.

На свой ред Сато посочи, че Китай има за цел да превземе Тайван, като заяви, че следващите шест години ще бъдат ключови. Той предупреди, че японската островна префектура Окинава вероятно ще бъде нападната по стратегически причини, когато Китай атакува Тайван.

Тайванското Министерство на външните работи отговори, че Тайван играе ключова роля за регионалната стабилност и просперитет и ще работи в тясно сътрудничество с Токио и други приятели-съмишленици, за да защитава демократичните ценности и международния ред, основан на правила.

„Тайван и Япония имат близки и приятелски отношения, споделят основни ценности като свобода, демокрация, правата на човека и върховенството на закона и имат тесни икономически и търговски връзки“, казаха още от министерството.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Фенове на ЦСКА се надяват клубът да привлече вратаря на Славия

В "червената" страница "Северъ" във "Фейсбук" се появи любопитна публикация относно вратаря на Славия Светослав Вуцов. Младият страж спаси вчера дузпа на Греъм Кери, а направи и няколко отлични спасявания, с което помогна на "белите" да вземат точка от стадиона в Борисовата градина. Феновете на ЦСКА се надяват, че скоро […]