Тайван с поредна иновация в борбата с Covid-19

NetNews

Тайванската компания iXensor Co Ltd. – пионер в мобилното здравеопазване, обяви, че новоразработеният от нея продукт за борба с Ковид 19 е получил СЕ маркировка и одобрение. Комплектът включва мобилен тестер за разчитане на резултати от антигенни тестове, който е с размер на длан, мобилно приложение и комплекти от по 20 теста, които могат да бъдат добавяни като консумативи. Иновацията осигурява цялостно цифрово решение за бърз скрийнинг на заразата, особено важен за предотвратяване на нови огнища и ограничаване на пандемията.

Тестерът е с висока степен на точност на разчитане на резултатите, като фалшиво отрицателните резултати са сведени до минимум, избягвайки възможните грешки, допускани от интерпретацията на тестовете от човек. В комплекта са включени и няколко апликации за смартфон. Една от тях е дигитална здравна карта за пациента, в която автоматично се качва резултатът от теста, служещ като сертификат за липса на зараза. В апликацията се записва сертификат за ваксинация, при наличие на такъв, а при положителен резултат – предписание за карантиниране. Резултатите се предават от тестера към приложението, наречено PixoHealth Pass по кодирана QR връзка.

Разработено е и отделно приложение за администратори на данни – PixoHealth Pass Admin, когато тестовете се използват за достъп на множество хора на събитие, или провеждане на скрийнинг на групи от хора в корпоративна среда или от здравните власти на отделни страни, спомагащо за ограничаване на пандемията и способстващо функционирането на икономиката, като намалява риска от масови локдауни.

В клинично проучване в Бразилия PixoTest показва 95% чувствителност и 98% специфичност на назофарингеалните проби в интервал от 0 до 7 дни от появата на симптомите на Ковид 19.

Друго проучване в САЩ е изследвало назални проби сред пациенти с изразена симптоматика, като е установена 92.8 % чувствителност и 100% специфичност.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дъждове наводниха и Италия

Проливни дъждове в Южна и Северна Италия предизвикаха наводнения и покачване на нивото на реките, предаде БТА, цитирайки ДПА. Спешните служби на сицилианския град Палермо и заобикалящия го регион съобщиха, че са получили стотици сигнали след проливните дъждове. Пожарната команда е била мобилизирана заради наводненията, макар че няма данни за […]