Тайните на яденето на диня

NetNews

Жаркото лято е сезонът на дините. Мнозина от нас толкова ги обичат, че не могат да се спрат, щом видят динята на тезгяха на магазина за плод и зеленчук. Диетолог разкри някои неподозирани правилата за яденето на диня, пише Флагман.бг.

Според него, като всеки плод, динята не трябва да се яде с килограми. Това е особено важно за хора, предразположени към наддаване на тегло или диабет. Това се дължи на факта, че динята съдържа захар.

Също така специалистът съветва да динята да се яде в светлата част на деня, за да не натоварвате пикочната система през нощта и да не прекъсвате съня.

„Прекъснатият сън няма да ви позволи да се възстановите за следващия ден, което от своя страна може да повлияе на хранителното поведение и наддаването на тегло. Защото когато не спим достатъчно, преяждаме по-лесно, наддаваме на тегло“, казва специалистът.

Освен това диетологът предупреждава за възможността за отравяне с диня, ако към нея се добавят странични вещества. Следователно дините трябва да се купуват през сезона, а също и да се интересуваме къде са отгледани.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Работодателските организации бойкотираха среща в БЕХ за цената на тока

Работодателските организации бойкотираха среща в БЕХ, на която се обсъждаше високата цена на тока. Като причина да не се включат в разговорите организациите посочиха закъснялата реакция на БЕХ, КЕВР, енергийния министър и правителството като цяло. Пред nova.bg Красимир Дачев, заместник-председател на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), заяви, че настоящата ситуация го […]