Така се прави: Как Mazda помага на украинските бежанци в Европа

NetNews

Централата на Mazda в Европа обяви подкрепата си за украинците, собственици на автомобили Mazda, които са напуснали домовете си след войната в Украйна и са прекосили границата с ЕС, за да намерят безопасно убежище.

За много украински собственици на автомобили Mazda, които в момента се евакуират с колите си в Европа, възниква належащ въпрос – планираната поддръжка, както и цената ѝ в Европа. За да бъдат избегнати непланирани разходи и да не останат без автомобил в чужбина, е важно собствениците да се придържат към редовния срок за планова поддръжка, особено след труден и дълъг път.

Въпросът за цената на поддръжката е актуален, тъй като в Европа тя е много по-висока, отколкото в Украйна, главно поради разликата в цената на норма-час. Например в Украйна стандартният час на обслужване струва средно 20-30 евро (без ДДС), а в Европа – многократно повече, около 100-120 евро (без ДДС).

Украинците вече са изправени пред много по-високи разходи за обслужване в сравнение с обслужването в официалната дилърска мрежа в Украйна, така че Mazda Motor Europe бързо отговори на искането на официалния дистрибутор на Mazda в Украйна и предостави кампания за поддръжка под формата на отстъпка за редовно обслужване на украинци и техните автомобили Mazda по време на престоя им в ЕС. Кампанията за подкрепа ще продължи от 15 април 2022 г. до 31 юли 2022 г.

За да получат отстъпка от 150 евро, по време на всяка планирана поддръжка, украинците в цяла Европа трябва да се свържат с оторизиран дилър на Mazda. Отстъпката важи само за автомобили с украинска регистрация, закупени от един от официалните дилъри в Украйна, независимо от модела, и се предоставя при наличие на украински паспорт.

По време на поддръжката, официалният сервизен център в Европа ще извърши цялата необходима работа в съответствие с разпоредбите на Mazda. Цялата релевантна информация въз основа на резултатите от поддръжката ще бъде въведена в единната система на Mazda и цифрова сервизна книга на автомобила. Така гаранцията на автомобила ще бъде напълно запазена.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Мария Бакалова - "БГ Модна икона"

Актрисата Мария Бакалова, която живее в Ел Ей, получи приза „БГ модна икона“ в категория „Изкуство“. <blockquote class=“instagram-media“ data-instgrm-permalink=“https://www.instagram.com/p/CcqA_4oreae/?utm_source=ig_embed&amp;utm_campaign=loading“ data-instgrm-version=“14″ style=“ background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% – 2px); width:calc(100% – 2px);“><div style=“padding:16px;“> <a href=“https://www.instagram.com/p/CcqA_4oreae/?utm_source=ig_embed&amp;utm_campaign=loading“ style=“ background:#FFFFFF; […]