Талибаните смазват мирните протести в Афганистан с бойни муниции, палки и камшици

NetNews

Службата на ООН за правата на човека обяви, че талибаните отговарят с все по-голямо насилие на мирните протести в Афганистан, използвайки бойни муниции, палки и камшици. Това е довело до убийството на най-малко четирима демонстранти, информира "Ройтерс".

Протестите и демонстрациите, често предвождани от жени, представляват предизвикателство за новото ислямистко правителство на талибаните, които се стремят да затвърдят контрола си, след като завзеха столицата Кабул преди почти месец.

"Виждаме как талибаните реагират по един, за жалост, суров начин", подчерта говорителката на службата на ООН за правата на човека Равина Шамдасани на пресконференция в Женева, уточнявайки, че ООН е документирала четирима застреляни протестиращи.

Тя обаче каза, че някои или всичките случаи може да са станали при опити за разпръсване на демонстрантите със стрелба.

Говорителката посочи още, че ООН също така е получила информации, че са претърсвани домовете на участници в протестите. Също така са били сплашвани журналисти, отразяващи демонстрациите.

"В един от случаите се съобщава, че докато са ритали журналист в главата, са му казали: "Имаш късмет, че не си обезглавен", разкри Шамдасани и изтъкна: "Наистина се упражнява голямо сплашване върху журналистите, които просто се опитват да си вършат работата."

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тежки кадрови проблеми за ПСЖ

ПСЖ ще е без Лионел Меси и Неймар срещу Клермон в събота от 18:00 часа. Наставникът Маурисио Почетино обяви, че двамата, заедно с Леандро Паредес и Анхел Ди Мария, няма да са в групата за мача от 5-ия кръг на френския шампионат. Въпросните играчи летят днес от Южна Америка за […]