Танкове по улиците на Снегиревка, на един час от Херсон

NetNews

Украинските въоръжени сили явно са се укрепили в северната част на град Снегиревка, Николаевска област. Градът се намира на един час път северно от Херсон и е важна отбранителна линия за руските военни, които се опитват да отблъснат настъплението на украинската армия.

По информация на заместник-началника на руската администрация на Херсонска област Кирил Стремусов за града се водят тежки боеве.

Ръководителят на окупационната администрация Юрий Барбашов потвърди пред РИА Новости, че в населеното място се водят боеве и в града се движат танкове. Самият Барбашов не се намира в Снегиревка, но се позовава на информация на местни жители. Той не уточнява обаче каква техника се движи по улиците на Снегиревка – руска или украинска.

Украинската страна все още не е коментирала развитието на ситуацията в този участък на фронта. В сутрешната сводка на украинския генщаб се посочва единствено, че силите са унищожили два склада с боеприпаси, единият от които край Снегиревка, а другият – край Костромка.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Карадайъ: Не смесвайте сегашния с предишния МВР-министър, на когото явно детската му мечта е била да бъде милиционер

Трябва да чуем аргументите на колегите от ГЕРБ, по които искат оставката на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев. Ние помним и едни други министри, които като политически лица се месиха в професионалната дейност на полицията и я превръщаха в партийна милиция. Може би затова остава впечатлението, че вътрешният министър […]