Танчева: Войната измести хладилника

NetNews

„БСП е може би единствената партия, която успява да прокламира достатъчно добре целите си и задачите в това управление, но една не малка част от избирателите им се увличат по новия проект на Стефан Янев „Български възход“, а други – радикализират мнението си и са привлечени от „Възраждане“. Най-вероятно е така, защото все още няма дълбочинно проучване, което да казва къде точно отива отливът от БСП“.

Това каза пред БНР Весислава Танчева, експерт по политическа комуникация.

Според нея избирателите на БСП опровергават твърдението, че хладилникът е единственият аргумент при избора на политически предпочитания в настоящия момент, защото въпреки старанията на социалистическата партия в социалната сфера, те се разочароват от поведението на партията и предпочитат едно далеч по-русофилско поведение, каквото виждат в Стефан Янев и неговата партия.

„Войната е фактор и в графиките на социологическите проучвания това ясно се вижда. Спадът на доверие в правителството е стремителен от края на февруари насам“, обясни тя.

„Защо са тези критики на Слави Трифонов? Какви зависимости има той и какви отговорности е поемал, решавайки да се впусне в политиката с тези зависимости около себе си. Това са въпросите, които може би ще дадат отговор защо е този приятелски огън по никое време“, коментира критиките на лидера на ИТН Слави Трифонов към коалиционните партньори.

Танчева коментира заявените протести на превозвачите, като ги определи като бягане пред вятъра:

„Те побързаха да обявят протести, преди правителството да е обявило мерките, които знаеха, че ги разработва. Получи се нещо като да не ни изпреварят с нещо, преди да сме протестирали, че не правят нищо. Още повече, че стана ясно кои са фирмите, които протестират, а те са тези, които бяха доста облагодетелствани през последните години“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ветеран почина по време на футболен мач

Ветеранът на Суонзи – Марк Дейвис, е починал на 49-годишна възраст по време на мач, научихме от клубния уебсайт. Дейвис е взел участие в срещата между ветераните Пенибонт и Кардиф, когато пада безжизнен на терена, а по-късно медиците констатират смъртта му. Той играе професионално футбол през 90-те години на миналия […]