Татяна Буруджиева: Протестният вот ще бъде добре представен в следващия парламент

NetNews

Политологът доц. Татяна Буруджиева смята, че българските политици не са били подготвени за предизборна кампания в условията на коронавирусната криза.

"Пандемията наложи своя отпечатък. В тези условия политиците не могат да излязат с уникални предложения, с които да се отличат. Политиците в кампанията се насочили само към критики, а за да се печелят избиратели, трябват решения, с които да се отличат", отбеляза в съботния сутрешен блок на bTV Буруджиева.

При ГЕРБ тенденцията е да разтварят ножицата между първия и втория в социологическите проучвания. Това е така, защото не се вижда алтернатива, която ще доведе до по-голям успех. В политиката винаги се гласува за по-малкото зло, няма идеалното добро, коментира Буруджиева.

По мнението ѝ ГЕРБ и ДПС са двете партии, които са много силни на терен. Тя очаква "Има такъв народ" да е на четвърта позиция, а ДПС да са трети.

За БСП Буруджиева каза, че водачите на листи се държат като назначени. Водачите са тези мотори, които трябва да изтеглят листите, смята тя. На левите им пречат скандалите около подредбата на листите.

Протестният вот ще бъде добре представен в следващия парламент според нея. Един път това ще е в лицето на формацията на Слави Трифонов, второ и от Демократична България и "Изправи се, Мутри вън".

"Залудо работи, залудо не стой" е поговорката, с която тя олицетворява 44-ото Народно събрание.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рецидивист наби дядо за 50 лева

Рецидивист влезе взлом и наби дядо за 50 лв. в Дряново, съобщи МВР. На 25 март помощ в полицията потърсил 71-годишният мъж. Той съобщил, че часове по-рано неизвестен разбил входната врата на жилището му, нападнал го и откраднал 50 лв., уточнява news.bg. В хода разследването криминалистите задържали 31-годишен криминално проявен […]