Тексаско клане: Стрелба погуби 18 деца и трима възрастни в училище в САЩ

NetNews

Ужасна трагедия се разигра в началното училище в градчето Ювалди в южаната част на щата Тексас, САЩ. 18-годишен откри стрелба в начално училище, а броят на жертвите е потресаващ – 18 деца и трима възрастни, предаде БТА, позовавайки се Асошиейтед прес, която цитира сенаторът от Тексас Роланд Гутиерес.

Сенаторът, който заяви, че е получил последни данни от щатската полиция, каза още, че в болница се намират трима ранени в сериозно състояние.

Според сведенията, оповестени по-рано от губернатора на щата Грег Абът, извършителят е 18-годишен местен жител, идентифициран като Салвадор Рамос. Той е пристигнал в началното училище „Роб“ в град Ювалди в южната част на щата с автомобил и е влязъл въоръжен с пистолет и вероятно с пушка, след което е открил огън. Извършителят също е загинал. По сведения на източник от силите за сигурност, пожелал анонимност, той е бил убит от федерален агент от граничната охрана, който след началото на стрелбата влязъл в училището, без да чака подкрепление, и прострелял извършителя, който се бил укрил зад барикада. Агентът също бил ранен, но успял да излезе сам от училището.

Това е най-смъртоносната стрелба в училище в САЩ от 2012 г. насам, когато нападател уби 20 деца и шестима възрастни в началното училище „Санди Хук“ в Нютън, Кънектикът.

Президентът на САЩ Джо Байдън разпореди знамената в Белия дом и във всички обществени сгради да бъдат спуснати наполовина в знак на почит към жертвите.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

100 нови случаи на коронавирус, починаха още трима заразени

100 са новите случаи на коронавирус в България за изминалото денонощие, показват данните на Единния информационен портал. Това са 4 % от направените 2 501 теста. 470 пациенти са в болница, от които 40 – в интензивно отделение. 3-ма души са починали заради усложнения, свързани с инфекцията.