Тервел Пулев: Скоро трябва да проведа нов мач, няма време за почивка

NetNews

Българският топ боксьор в полутежка категория Тервел Пулев се завърна в София след африканското си приключение в Танзания, където записа 16-а победа на професионалния ринг.

“Малко по-хладно е в България от Танзания. Съдията допусна мачът да се превърне в махленски, а противникът ми се опита да ме завлече в негови води и да има преимущество. Ние в течение на мача видяхме, че съдията няма да вземе мерки и започнахме да правим така, че противникът да се чувства некомфортно.

Ударите по съперника ми започнаха да се натрупват и нормално беше прекратен двубоя. Едва ли пак ще имам такъв противник, който да ми нанася толкова много удари в тила. Това е една школовка и ще ми помогне да почерпя опит.

Защо да не се бия пак в Африка? Видяхме нещо различно, което го няма на нито един друг континент. Това си беше супер различно изживяване и се справихме добре, нищо че бяхме в Африка срещу африканец. Беше важно да победим преди последния гонг, защото видяхте, че съдията не спазваше правилника. При такова положение не знаем как страничните съдии ще отсъдят мача, затова трябваше да приключим преди последния гонг.

Ранкингът ми дава право да съм доброволен претендент за титла, но по-важното е какво смятаме ние и какво е моето моментно ниво. Има време и ще ми трябват още няколко мача, за да вляза във форма, но не знам кога ще е следващият ми мач. Ако знам, ще го обявим, но ще трябва да е скоро, защото нямам никакво време.

Това ми беше първият мач от около година и е нормално да се използва като едно стъпало. Оттук нататък очакваме повече от мен и изчистване на грешките ми, но като за първи мач е добре.

За мен беше доста интересно сафарито, аз никога не съм си мечтал да се докосна до дивите животни в Африка. Най-интересното за мен беше срещата с масаите, които имат невероятна култура и много различен начин на живот. В Танзания е забранена със закон думата “COVID”, те изобщо не го отразяват. Другите телевизии предават хора с маски и опасения от коронавируса, така че ми беше доста странно.

Танзания със сигурност е по-зле от нас, но може би са по-щастливи и по-спокойни. Не видях заяждане и нагнетяване на напрежение. Кубрат през цялото време се шегуваше с водачите на сафарито, но те му казаха, че е български лъв, но с африкански не може да се бие.

Пътуването до Африка дойде в хубав и подходящ момент, но не ми е било самоцел да покорявам нови континенти и така нататък. Изживях трудно загубата на Кубрат, трудно се приема, защото мачът беше на високо ниво, но в тоя момент той не беше на очакваното ниво и поради тази причина беше неприятно. Но философски погледнато никога не знаем какво печелим, когато губим. Аз също се уча от неговите грешки, а и той си извади много изводи. Не е кой знае каква драма, каквато се получи в България, в чужбина хората бяха много по-позитивно настроени.

Не е изключено отново да ме видите на галавечер с Кубрат, аз съм си в ритъм и влизам във форма. На 38 години нямам време да излизам от форма и в най-скоро време ще планираме нещо ново. В България би било много сложно да се организира галавечер заради всичките изисквания”, каза Тервел на пристигане.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Валери Симеонов отстрани Рамадан Аталай, ДПС иска оставката му

Нов скандал се разигра в пленарната зала на парламента. Депутатът от парламентарната група на ДПС Рамадан Аталай бе отстранен за едно заседание. Санкцията му бе наложена от заместник-председателя на парламента Валери Симеонов затова, че не напусна парламентарната трибуна и му бе отнета думата, предаде БНР. Поводът за случилото се стана […]