Техническата гимназия в Ямбол получи подарък електромобил за новата си специалност

NetNews 1

Професионалната техническа гимназия „Иван Райнов” в Ямбол се сдоби с електромобил. Колата е внос от Китай и е предоставена като дарение от ямболска фирма. Електрическото возило ще служи за нуждите на учениците от новата специалност „Електромобили”, която стартира от новата учебна година.

„Трябва да бъдем в крак с новите тенденции”, коментира по този повод директорът на училището Емилия Кремъкова. Важно е учениците да видят нагледно какво представлява едно такова превозно средство, как се зарежда и функционира, допълни още тя. Електромобилът развива скорост около 40-50 км/ч и пробегът му е около 80 км с едно зареждане. Самото зарядно, по размер е малко по-голямо от мобилен телефон. Предстои електрическата кола да бъде брандирана с логото на гимназията.

Продължава работата ни по проект по програма „Еразъм”, сподели още директорът на професионалната техническа гимназия. В момента втора група ученици са в Испания, където в местна фирма правят проекти на електронни игри.

„Целта ни е да предлагаме на нашите възпитаници знания и умения, които да им бъдат от реална полза в бързопроменящата се среда и да им помогнат за тяхната професионална реализация”, допълни още Емилия Кремъкова.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

One thought on “Техническата гимназия в Ямбол получи подарък електромобил за новата си специалност

  1. Кой ще ги учи тия деца, като училището прогони най-кадърните си учители по автотранспорт и електроника – Христо Георгиев и Пламен Добрев?. Останаха някакви специалистки по готварство като Дора Боянова и дъщерята на химика Добрев – Николина Маркова, известна със уникалния си правопис. Бог да ги пази учениците в ПТГ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Eлектроцентрали на български въглищен магнат пестят €30 млн. от недекларирани емисии СО2

Анализ на OCCPR показва, че две електроцентрали свързани с Христо Ковачки са подали фалшиви данни за емисиите си през последните 3 години. Елеонора Вио и Даниела Сала, OCCRP Сърцето на ТЕЦ Бобов дол представлява горещо, тъмно, шумно хале. Буци въглища лежат разхвърляни по пода сред локви вода и масло изтичащи […]