А1 изгради система за интелигентно видеонаблюдение в град Пирдоп

NetNews

Единната охранителна система за видеонаблюдение, изградена от А1, помага да се повиши безопасността по пътищата и да се осигури спокойствие на жителите и гостите на град Пирдоп. Интелигентното видеонаблюдение подпомага общинската администрация на 8-хилядния град в Златишко-Пирдопската котловина при изпълнението на контролни функции. Важна част от функциите на технологичната система е в подкрепа на дейността на районното управление на полицията (РУП) при предотвратяване на престъпления и нарушения на обществения ред и опазване на общинската и частна собственост в района. Възложител на проекта е медодобивната компания „Аурубис България“ АД.

Системата за видеонаблюдение включва 71 интелигентни камери и обхваща основни зони в град Пирдоп, като възлови кръстовища, входно-изходни точки, публични пространства, детски заведения и др. Проектът обхваща също и преноса на сигналите от камерите в зоните за наблюдение до записващите устройства и станциите за наблюдение, което се извършва чрез оптична кабелна свързаност. Сигналът от камерите се предава към единна софтуерна платформа, която се базира на услугата A1 Video Security. С въведеното от А1 технологично решение общинските власти и органите на реда в Пирдоп разполагат с единен команден интерфейс. Така те имат възможност да получават известия в реално време и могат да предприемат своевременни действия в случай на необходимост.

Технологичната система използва съвременни цифрови технологии за IP пренос, цифров запис и дава възможност за паралелна обработка на видео-сигнали, аудио и текст, интегриране на специализирани модули. По този начин интелигентното видеонаблюдение в град Пирдоп дава възможност на местната администрация да извършва търсене в записите за движение в конкретни зони, попадащи в обхвата на камерите. Със системата могат да се генерират и справки за инциденти и събития, които да са в помощ на органите на реда.

Услугата A1 Video Security е част от нарастващия брой ICT услуги в портфолиото на А1 за корпоративни клиенти. С нея компаниите и публичните институции могат да следят своите офиси, заводи, и други площи, в реално време. Едно от ключовите предимства за бизнес-клиентите е моделът на А1 за предоставяне на технологичните решения „като услуга“, което им спестява необходимостта от първоначална инвестиция или инсталационна такса, а често и нуждата от набиране и поддържане на специализиран персонал във всеки от обектите. Сред ICT услугите на А1 за бизнеса са редица решения за ИТ и киберсигурност, оптимизиране на бизнес процеси за малки и средни компании – SAP Business One и за големи корпорации – SAP S/4HANA, решения в подкрепа на маркетинговите дейности на фирмите в онлайн среда и други.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ива Митева ще предложи депутатите да нямат лятна ваканция

Председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева каза пред журналисти, че ще постави днес на Председателски съвет въпроса за отмяна на лятната ваканция на депутатите. След като нямаше толкова дълго време парламент, не е редно народните представители да почиват, но отново е въпрос на гласуване и на приемане на решение, […]