Без странични огледала за новите BMW-та

NetNews

Специални камери ще следят за обстановката зад новите автомобили на BMW, а проектори ще прожектират информацията върху страничните прозорци на автомобилите. Новата мултимедийна технология ще подобри аеродинамиката на моделите и ще позволи на шофьорите да не се уморяват толкова по време на шофиране.

BMW патентова алтернативна технология, която в бъдеще най-вероятно ще замени традиционните огледала за обратно виждане, както и видеокамерите, които се използват в някои съвременни електрически автомобили. Иновативните проектори ще могат да проектират информация за пътни събития върху страничните прозорци на автомобила, подобно на съществуващия head-up дисплей на предното стъкло.

Новата технология предвижда наличието на видеокамери, които ще могат да събират информация за събития на пътя отстрани и отзад на колата. Получените кадри, използващи контролния блок, ще бъдат подадени към уникални проектори, разположени в страничните прозорци на автомобила. Според представители на компанията подобна технология ще подобри аеродинамиката на автомобилите, както и ще предостави допълнителни възможности за творческо мислене на дизайнерите.

Съществуващите видеокамери, които се използват в някои електрически автомобили като огледала за обратно виждане, показват визуална информация на страничните колони на автомобила. В същото време не винаги е удобно водачите да фокусират своето внимание на ново място. Системата от проектори ще запази обичайното разстояние до информационния дисплей и в резултат на това водачът ще бъде по-концентриран.

Друго предимство на използването на проектори ще бъде възможността за използване на технология за добавена реалност в новите "огледала". Подобна система сега се използва активно за проектиране на информация върху предното стъкло. В допълнение, head-up дисплеите ще позволяват регулиране на яркостта на изображението, което ще бъде допълнително предимство при шофиране в тъмната част от денонощието.

Единственият недостатък, който специалистите трябва да решат, ще бъде необходимостта от фиксиране на част от страничното стъкло. Ако това не бъде направено, тоест ако стъклото е свалено частично или изцяло, водачът ще загуби проекционните "огледала" за обратно виждане.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ердоган води Турция към пропастта

Ердоган губи търпение. В телевизионно интервю турският президент отново настоя за сваляне на лихвите. Той разговарял по въпроса с гуверньора на централната банка Шахап Кавджъоглу, на когото казал, че лихвите трябва да бъдат свалени на всяка цена. Началото можело да бъде положено на заседанията на ръководството на банката през юли […]