Британци разработват 20-цилиндров двигател (ВИДЕО)

NetNews

Базираната в английския град Суафам компания Villiers Engineering показа уникален 20-цилиндров двигател с X-образна архитектура. X20 се състои от два V-образни 10-цилиндрови мотора от суперколата Connaught Type-D с работен обем 2.0 литра всеки.

Villiers Engineering е основана преди повече от век в Улвърхамптън и се специализира в разработката на двигатели, но най-силните ѝ години са между двете световни войни. Според Drivetribe уникалният 20-цилиндров атмосферен двигател развива между 400 и 440 к.с.

Двата V-образни 10-цилиндрови мотора имат диаметър на цилиндъра 62.5 мм и ход на буталото 64.0 мм. Блоковете им са разположени под ъгъл 22.5 градуса, които ги прави изключително компактни.

За да образуват 20-цилиндров двигател, двата 10-цилиндрови агрегата са свързани с общ предавателен механизъм, който на свой задвижва 6-степенна ръчна трансмисия от Lamborghini Gallardo. X20 все още е далеч от завършване, а и не е съвсем ясно за какъв автомобил може да се използва толкова екзотична конфигурация.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/qol00lVzk1Q" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стрелецът от Ловеч е познавал ранената

Мъжът, който беше задържан за стрелба в новогодишната нощ, при която беше простреляна 42-годишна жена, е познавал ранената, става ясно от неговите самопризнания. Стрелецът от Ловеч е използвал преправена незаконно въздушна пушка. Следствения експеримент и уликите категорично доказали, че стрелбата е директна. След обиск е уличен 46-годишен мъж, живеещ в […]