Българи разработиха самолет за полети около Юпитер

NetNews

Български екип от учени направи разработка на самолет за полети около Юпитер.Тяхната работа впечатли редакторите на едно от най-уважаваните научнопопулярни списания.

Идеята е от Земята да изследваме Юпитер с безпилотен самолет с ядренореактивен двигател, уточняват учени, цитирани от Нова Нюз. Докато лети той трябва да може да пуска сонди, които да стигнат по-дълбоко, а те да пратят данните до самолета.

По втора радиолиния – между самолета и спътника над него, а той да изнесе данните до статичен спътник извън атмосферата на Юпитер. Третата част е спътникът да прати данните към Земята.

Спускаема капсула ще се отделя от спътника и ще се отвори, самолетът падайки, ще набере скорост, за да се запали ядрения реактор и на собствен ход с тягата си, ще започне да изпълнява полета си.

За проектирането са използвали данни от мисията "Галилео". През тази година се надяват да направят и макет на този апарат.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Китайският Hummer вече е в свободна продажба

DongFeng Motor произвежда китайския Hummer H1 от години. Но чак сега в Поднебесната империя решиха да го предложат на всички желаещи (преди това всъдеходът се произвеждаше само за военните). Имайте предвид, че DongFeng Mengshi/Warrior се произвежда в Китай от много години години и за разлика от повечето „китайски клонинги“, това […]