Всички зарядни станции на Tesla ще използват възобновяеми източници на енергия

NetNews

Според различни източници Tesla планира да преработи своите зарядни станции, като за целта те ще използват само възобновяеми източници на енергия. Това е станало ясно на 22 април, като от американската компания все още не са обявили официално информацията.

Както знаем, компанията притежава изключително голяма мрежа от зарядни станции в целия свят, като такива могат да бъдат открити дори и в България. За момента можем да намерим единствено в Пловдив, но се очаква съвсем скоро да бъдат открити и станциите в София.

Решението на Tesla не е много изненадващо, тъй като компанията инвестира и в бизнеса със слънчева енергия, която най-вероятно ще бъде използвана за зарядните станции. Освен от икономическа гледна точка, използването на слънчевите панели ще е добро решение и от страна на грижата за природата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Двигателят от Путинмобила ще бъде тестван на самолет

Леко модифициран двигател, създаден на базата на автомобилния двигател от луксозната марка Aurus, ще бъде тестван на самолет Як-18Т. За това с позоваване на пресслужбата на Централния институт за авиационни двигатели, информира РИА Новости. „Специалистите завършиха етапа на превръщане на прототипа в демонстрационен двигател APD-500. Продуктът се планира да бъде […]