Ел. мотоциклет с дупка в тялото ускорява до 402 км/ч (ВИДЕО)

NetNews

Инженери от британската компания White Motorcycle Concepts (WMC) представиха концептуален работещ прототип на електрическия мотоциклет WMC250EV, който достига скорост от 402 км/ч. Това се случва благодарение на уникалния дизайн на конструкцията, която е с ефективен коефициент на съпротивление от 0.118.

Необичайното тяло на WMC250EV има огромно надлъжно отверстие, което намалява аеродинамичното съпротивление по време на шофиране е дело на Роб Уайт, който по преди това работеше по създаването на суперавтомобили за състезанията в Льо Ман и Формула 1. Именно той твърди, че иновацията е с 69% намален коефициент на съпротивление.

Според участниците в проекта, за да се намали аеродинамичното съпротивление, е било необходимо да се преосмисли напълно традиционната концепция за проектиране на мотоциклетна рам. Резултатът е най-"аеродинамично ефективният мотоциклет" в света.

Рекордната скорост за електрическите мотоциклети беше постигната с помощта на електрически мотор с доста ниска мощност от 134 к.с. или 99 kW. За следващата година разработчиците планират да постигнат още по-впечатляващи параметри на скоростта.

Занапред WMC ще използва патентованата технология V-Air при разработването на ново семейство серийни мотоциклети, които все още не е ясно кога ще се появят на пазара.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Днес е професионалният празник на служителите в МВР

Служителите от Министерството на вътрешните работи празнуват своя професионален празник днес. Това е едно от първите министерства, създадено след Освобождението на България и възстановяването на българската държавност. На 5 юли 1879 година Княз Александър Батенберг подписва Указ № 1 за създаване на Министерство на вътрешните работи и назначава Тодор Бурмов […]