Зарядните станции на Tesla ще са достъпни и за други марки превозни средства

NetNews

Зарядните станции на Tesla ще бъдат отворени за ползване от собственици и на други електромобили по-късно тази година, като новината бе съобщена лично от Илон Мъск в официалния му профил в Twitter.

Към момента така наречените Supercharger-и бяха запазени само за автомобили на марката, като това е подсигурено от специален конектор, който пасва само на автомобилите на Мъск. Към момента в сайта на Tesla се продават различни накрайници, които да осигурят безпроблемно зареждане и на различни от фирмените станции.

Очаква се от компанията разработят и обратния вариант, който пък от своя страна да направи безпроблемно зареждането на всякакви автомобили на ток на зарядните станции на Tesla. Към момента не се съобщават повече подробности, нито точна дата когато станциите ще заработят за всички.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

А1 изгради система за интелигентно видеонаблюдение в град Пирдоп

Единната охранителна система за видеонаблюдение, изградена от А1, помага да се повиши безопасността по пътищата и да се осигури спокойствие на жителите и гостите на град Пирдоп. Интелигентното видеонаблюдение подпомага общинската администрация на 8-хилядния град в Златишко-Пирдопската котловина при изпълнението на контролни функции. Важна част от функциите на технологичната система […]