Защо в Китай симулират механичната трансмисия при електрическите автомобили?

NetNews

Подобно на категориите при шофьорските книжки в България, така и в Китай, те се делят на такива, които са годни за автомобили само с автоматична трансмисия и такива, които са годни и за останалите МПС-та от категорията. Заедно с навлизането на все повече електрически автомобили и влизането на различни изисквания, не е изненада, че автомобилите на ток стават предпочитан избор за все повече услуги, една от които е шофьорските курсове.

Именно тогава идва и проблемът с който може да се сблъскат инструкторите, че към момента електрическите автомобили не се предлагат с традиционна механична трансмисия. Изглежда, че това вече не е чак такъв проблем и тези които искат да изкарат пълноценна книжка и да се учат на автомобил на ток разполагат с решение.

Китайската компания BYD показа специална версия на своя E3, която разполага с електромотор, скоростен лост за механична трансмисия и съединител за учащия се. От компанията не разкриват как точно оперира така направената конфигурация, но споменават, че по този начин курсистите могат да се научат как да шофират с механична трансмисия, подобно на останалите автомобили.

Както всеки учебен автомобил, така и този има педали и при инструктора, като в конкретния случай това е само спирачка, а заедно с нея в оборудването можем да открием още допълнителни огледала и клаксон. Колата може да бъде поръчана само от учебни центрове и е в специална разцветка, за да я отличава от останалите автомобили на пътя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Министър Бозуков се срещна с протестиращи срещу фермата за норки в село Маджерито

Служебният министър на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков се срещна с протестиращи срещу фермата за норки в село Маджерито, област Стара Загора, веднага, след като встъпи в длъжност. Те го запознаха с искането си единствената такава ферма по рода си в страната да бъде закрита. Петя Алтимирска, […]