Защо руските шофьори имат в колата си… медицинска клизма?

NetNews

Намирането на нови приложения на добре познати неща може да се определи и като руско развлечение. Вечният недостиг, първо на стоки по рафтовете в магазините, а след това и на пари за стоки, води то това фантастично развитие на изобретателността, което често поражда наистина интересни идеи. Историята с клизмата е една от тях.

В Русия, както никъде другаде по света, знаят как да решават ежедневните си проблеми просто и с определен чар. Например, медицинската клизма намира ново приложение, като излиза от интимното местообитание. Въпреки огромното количество хуморески и шеги по темата, руските шофьори използват устройството в автомобила си и имат няколко практически приложения за него.

Първо, клизмата ви позволява да издухате най-недостъпните места от прах в автомобила, а руснаците често почистват колите си сами. Благодарение на дългия накрайник с малка дупка можете не само да стигнете до там, но и да приложите достатъчно силен въздушен поток, издухвайки праховите отлагания. Е, и най-простото нещо: В "домашни" условия никой не може да се справи с праха във въздуховодите по-добре и по-бързо от клизмата.

На второ място, клизмата може да се напълни с различни химически течности, основно с разтворители, и по този начин да измият най-недостъпните места. Вместо да се мъчите със спринцовки и тампони, можете просто да напълните гумената клизма, която определено няма да бъде разядена от химията и да докарате "носа ѝ" до най-отдалечената точка, която се нуждае от смазване или почистване. Просто, евтино и весело. С една дума, брилянтно (според руснаците). Но дори и с това вдъхновяващият потенциал на каучуковия продукт не се изчерпва.

Руските шофьори, управлявайки автомобилите си в доста лоши метеорологични условия през голяма част от годината, са осъзнали, че клизмата може, внимание, не само да отдава, но и да приема течности! Тоест, най-лесният и чист начин за премахване на водата от гумените стелки в колата е… клизмата. В зависимост от размера ѝ, тя може да ви помогне да се отървете от солената локва, която унищожава обувките и настроението ви с две или три стъпки. Или след 3 минути, ако сметнете времето, необходимо за изваждането ѝ от жабката.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Авторът на книгата “Бойко, който винаги се завръща” се уреди с работа в Брюксел

Бившият репортер от “24 часа” и автор на книгата за Бойко Борисов “Бойко, който винаги се завръща” – Кристина Кръстева, е назначена на работа в Представителството на България в ЕС в Брюксел. Това се случва след потаен конкурс, след като първият опит да бъде уредена през лятото на 2020 г. […]