Защо Mazda драстично намалява производството си?

NetNews

Във време в което повечето от нещата в автомобилите са управлявани от мини-компютри, ето че недостиг на малки елементи като чипове, може да доведе до съкращаване на производство на хиляди автомобили.

Позовавайки се на свои източници, Reuters твърди, че Mazda може да намали драстично производството си през следващите два месеца поради недостиг на чипове които се вграждат в автомобилите. Най-засегнат засега е заводът в Япония, който отговаря за производството на CX-5, но се очаква и другите заводи в Япония, Китай и Мексико, които отговарят за Mazda3 и CX-30 да бъдат засегнати, но това евентуално ще стане на по-късен етап.

Всъщност недостигът на чипове не засяга единствено Mazda, повечето от автомобилните производители също са повлияни от това явление, което е породено от малкото направени поръчки през изминалата 2020 година. Съчетано и със завишените продажби на новите конзоли за видео игри Playstation 5 и Xbox Series X, както и ръстът на продажбите на лаптопи и компютри, които се оказаха неизменна част от работата вкъщи, то ситуацията за автомобилните заводи се влошава все повече и повече.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ще решите ли успешно най-бързия IQ тест на света?

През 2005 г., след 26-месеца пробен период, психологът Шейн Фредерик представя своя усъвършенстван Тест за когнитивна рефлексия (The Cognitive Reflection Test), който съдържа само три въпроса. Факт е, че много малко хора успяват да отговорят правилно и на трите. Днес ви предизвикваме да проверите дали сте сред тях, пишат от […]