Илон Мъск: Първите марсиански астронавти трябва да са готови да умрат

NetNews

Ексцентричният милиардер Илон Мъск изрази, в интервю с основателя на иновационния фонд X Prize Foundation Петер Диамандис, песимистично предположение за първите полети на хора до Марс. Според ръководителя на SpaceX ще има много жертви сред първите изследователи на Марс и "пионерите на Марс" трябва да знаят това предварително и да са подготвени.

В продължителното интервю с Диамандис, публикувано в YouTube канала XPRIZE, Илон Мъск говори за трудностите, пред които ще се изправят изследователите, посочва липсата на комфорт по време на полета и дори риска от смърт за някои астронавти.

Мъск отбеляза, че първите експедиции ще се проведат в лоши условия, хората ще изпитат множество неудобства, храната ще бъде еднообразна, без особени кулинарни изкушения. В същото време астронавтите трябва да разберат, че някои от тях може никога да не се върнат на Земята и да умрат по време на експедицията.

На първия етап от изследването на Марс вероятността от смърт на изследователите е голяма, смята Илон Мъск. Поради високите рискове екипажите на първите марсиански експедиции ще бъдат подбрани изключително от доброволци, които, според Маск, са готови да направят „едно великолепно пътешествие, което ще им усигури невероятно преживяване“.

Отговаряйки на въпроса за хилядите кандидати, подали заявления в SpaceX за участие в експедицията до Марс, Мъск отбелязва, че те трябва да бъдат "внимателни в желанията си" и да оценят всички горепосочени рискове. Илон Мъск също отбеляза, че според него SpaceX ще може да изпраща хора на Марс до 2026 г., докато НАСА заяви, че се надява на мисия едва през 2030-та.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Драстичен срив на чужденците у нас през март

С 9% са се увеличили пътуванията на българи в чужбина през март 2021 г. спрямо същия месец през миналата година, когато за първи път беше въведено извънредно положение в страната заради коронавируса. Това показват данните на Националния статистически институт. През третия месец на 2021 г. сънародниците ни са осъществили общо […]