Колата на Huawei ще разполага с операционна система като при смартфоните

NetNews

Arcfox Alpha S HBT е нов автомобил, който ще бъде представен на 17 април от технологичната компания Huawei, заедно със Blue Park, които са собственици на автомобилния производител Arcfox. Най-вероятно първото превозно средство на Huawei ще бъде позиционирано при седаните и ще предлага едни от последните технологии.

Колата ще работи под операционната система Harmony, която е разработка на Huawei, като заедно с това ще предлага и 5G свързаност. Освен това, новият автомобил на китайската компания ще предлага и Ниво 3 на автономност, което трябва да осигурява самостоятелно шофиране от автомобила, но с готовност на водача да се намеси във всеки един момент.

Изненадващо, Huawei няма да се насочи към така модерните напоследък SUV-та и новият им автомобил ще бъде разположен при луксозните седани. Засега е сигурно, че Alpha S ще се продава в родния Китай, но дали ще достигне и до останалите пазари, предстои да разберем.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шотландия ще има референдум в най-подходящия момент

При изборна победа Борис Джонсън няма да се противопостави на втори референдум за независимост на Шотландия. Това обяви шотландският първи министър Никола Стърджън, цитирана от Гардиън. Изборите в региона ще се състоят през май. Шотландската национална партия ще се опита да спечели мнозинство в регионалния парламент. Тя има няколко основни […]