Латвийци показаха дрон, който почиства небостъргачи (ВИДЕО)

NetNews

Латвийската компания Aerones показа дрон, който е способен да почиства различни сгради и съоръжения, включително и небостъргачи. Дронът, който разчита на квадратна рамка от 3 на 3 метра също така има и товароносимост от около 200 килограма.

Благодарение на своите 14 мотора, дронът е способен да лети на височина до 350 метра, като разчита на електрическо и водно захранване от земята, а както може да видите и във видеото разполага и с ролки в предната част, които да помагат на оператора му.

Освен вода с налягане от 10 до 500 бара, дронът може да разпръсква и различни почистващи препарати за още по-добро почистване. Както споменахме управлението му се осъществява от земята и разчита на 5G свързаност, която предава HD картина към дисплей.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Страстта и романтиката на аржентинското танго идват с първия концерт на „Златната Диана” 2021

След по-малко от седмица, в Деня на Ямбол – 21 юни, започва тазгодишното издание на Музикални празници „Златната Диана” 2021 г. Първият концерт в програмата е отреден за аржентинското танго. Концертът е наречен „Аконка̀гуа” – на името на най-високия връх в Южна Америка, разположен е в планината Анди и висок 6962 m. Посветен е на 100 години от рождението на Астор Пиацола - аржентински музикант – инструменталист.