Най-лошите дни за автомобилната индустрия идват

NetNews

Недостига на компютърни чипове се задълбочава все повече и автомобилните компании са принудени да затварят фабрики и да спират производството на отделни модели или екстри, както неведнъж вече ви информирахме.

Изглежда, че най-лошите дни за автомобилната индустрия все още не са дошли, след като експерти казват, че недостига на полупроводниците ще бъде усетен най-много във втората половина на годината. Това ще доведе до съкращаване на производството с около 3.9 милиона бройки, което ще струва около 110 милиарда долара на различните компании.

При автомобилите можем да намерим средно по около 1400 чипа, като разбира се бройката варира спрямо различните модели. С навлизането на електрическите коли и по модерните системи и технологии, които се вграждат, то тя ще нараства драстично.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Моторист се заби с бясна скорост в джип, осъдиха шофьора на колата

1000 лева наказание получи водач, потрошил моторист на булевард в Пловдив. Мъжът бе освободен от наказателна отговорност, но осъден с административна санкция глоба. Инцидентът стана през октомври 2017 година на улица “Елин Пелин”. Лек автомобил “Тойота” предприел ляв завой, отнел предимството и блъснал мотоциклет “Сузуки”. И двамата водачи са били […]