Преди близо 50 години Mercedes представя бус със сменяеми батерии

NetNews

В последната година редица компании се активизираха в това да търсят различни технологии за сменяеми батерии, като по този начин намалят времето за тяхното зареждане до минимум и направят пътуванията доста по-бързи в сравнение с тези ако трябва да чакате на зарядни станции.

Изглежда, че тази технология не е нова, а от Mercedes си спомниха за това как те са го правили преди близо 50 години. Профилът на марката във Facebook сподели снимка на електрически бус LE306 на която се вижда как работник сменя батерийните елементи.

В публикацията се казва, че смяната отнема само няколко минути, равна на времето, което отнема за зареждане на конвенционалните автомобили с гориво. От снимката можем да видим, че смяната се извършва чрез специален подемник, който вкарва батериите през страничната част на возилото.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Учене с радост, учене без умора? Педагози от ОУ „П. Р. Славейков” – Ямбол се запознаха с ползите от сугестопедията

Учене с радост, учене без умора? Да, всичко това е възможно да бъде естествената среда при учебните занятия с въвеждането на сугестопедичния метод при обучението на учениците. За практическото му прилагане разказват преподавателите от ОУ „П. Р. Славейков” – Ямбол, които наскоро се срещнаха със свои колеги в град Сливен по събитие от Национална програма "Иновации в действие". Те присъстваха на представяне на иновацията на сливенското СУ "К. Константинов" относно прилагането на сугестопедичния метод при обучението в начален етап по български език и литература, математика и чуждоезиковото обучение.