Проучване показва, че 41% от хората искат следващият им автомобил да е електрифициран

NetNews

Електромобилите и хибридите стават все по-популярни и поредното доказателство за това е проучване направено от EY в 13 страни. В него са взели участие 9000 човека от страни като САЩ, Канада, Китай, Германия, Австралия, Сингапур, Нова Зеландия и други.

Според данните близо 41% биха избрали електрифицирана форма на задвижване, ако трябваше да закупуват автомобила си в момента, като в това число влизат изцяло електрическите автомобили, хибридите и plug-in хибридите.

Класическите двигатели с вътрешно горене все още са предпочитания избор с около 50% от вота, а водородните алтернативи са вариант за едва 2% от хората. Близо 8% от анкетираните не са сигурни за следващата си кола или имат нужда от повече знание относно това за коя от посочените групи да гласуват.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Задържаха група от девет чужденци без документи във Варна

Девет чужди граждани без документи са били задържани във Варна. Районната прокуратура е образувала досъдебно производство по случая. Четирите жени и петимата мъже от чуждестранен произход са открити на паркинг близо до голям търговски център в града. Те не са представили документи за самоличност или за престой в страната. Чужденците […]