Самолет кацна на магистрала и блъсна всъдеход (ВИДЕО)

NetNews

Едномоторен Bellanca Viking се приземи аварийно на оживена магистрала в американския щат Минесота и се вряза във всъдеход, съобщава CBS. Пилотът, спътницата му и шофьорката на SUV-то не са пострадали.

52-годишният професионален летец Крейг Гифърд разказва, че му се наложило да кацне, защото двигателят отказал. Британи Юрик, която била сама в автомобила, пък споделя, че видяла самолета секунда преди да я връхлети.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">CAUGHT ON CAMERA: MnDOT's cameras caught the moment a small plane landed on 35W in the Twin Cities Wednesday evening. | <a href="https://t.co/uKOAcWcwIj">https://t.co/uKOAcWcwIj</a> <a href="https://t.co/MYixW8WJRB">pic.twitter.com/MYixW8WJRB</a></p>&mdash; WCCO – CBS Minnesota (@WCCO) <a href="https://twitter.com/WCCO/status/1334540375495561216?ref_src=twsrc%5Etfw">December 3, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

"Скочих на спирачките с двата крака и, слаба Богу, успях да спра навреме. Когато позвъних на 911, не ми повярваха, че самолет е ударил кола", спомня си очевидка в един от движещите се по-назад автомобили.

От американската Асоциация за експериментална авиация коментират, че Крейг Гифърд е постъпил точно според инструкциите. Пилотите били обучавани в случай на крайна необходимост да се приземяват на шосета по посока на движението и кацането било осъществено точно по правилата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Либералите фаворити преди изборите в Румъния

Проевропейските либерали са фаворити на предстоящите избори в Румъния, съобщи Romania Insider. Вотът ще се проведе в неделя. Сегашното правителство се оглавява от Людовик Орбан. Той оглавява правителство на малцинството. Обеща да води Румъния по проевропейски път. Националната либерална партия има подкрепата на 28%. Социалдемократите са подкрепяни от 23%. Очаква […]