Течността за чистачки при Mercedes EQS се налива в калника

NetNews

Mercedes представи електрическата лимузина EQS, като моделът с най-малък коефициент на съпротивление и с изумителен пробег от 770км с едно зареждане, част от които се дължи на формата на колата.

За разлика от повечето останали електромобили, под предния капак на EQS няма да намерите свободно пространство, а най-вероятно част от електрониката и модулите на колата. Пишем най-вероятно, защото предния капак се отваря само при диагностика на автомобила и това се осъществява само в сервиз.

Именно поради тази причина от германската компания са измислили интересно решение за една от малкото течности, които трябва да се долива при електрическите автомобили. Поради невъзможността за често отваряне на предния капак, Mercedes интегрира мястото за доливане на течността за чистачки в предния калник. Натискайки върху малка вратичка се показва отвор в който може да долеете течността и после да затворите. От компанията разкриват още един плюс на това разположение, а именно че резервоарът е близо до предното стъкло и не се налага прокарването на по-дълги тръбички, които на някакъв етап може да се скъсат или спукат.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как БСП отказа да осъди терористичния акт в църквата „Света Неделя“ и излезе от залата

„Осъждаме престъпленията на комунизма и призоваваме всички партии в 45-ото Народно събрание да направят същото“, заяви заместник-председател на ПГ на ГЕРБ – СДС и лидер на СДС Румен Христов в декларация от името на групата в петък. „Чух, че е говорено за саботаж и понеже се връщам от панихида в […]