7 тайни за дълъг експлоатационен живот на вашите автомобилни гуми

NetNews

Експертите от една от най-реномираните марки (умишлено не посочваме името ѝ) посочват 7 тайни за това как да удължите живота на гумите на вашата кола, както и да намалите разхода на гориво. Ето кои са те:

1. Проверявайте редовно дали болтовете на джантата са добре стегнати не само по време на монтажа на колелото. Препоръчва се това да се прави поне на всеки три месеца или 10 хиляди км.

2. Докато проверявате болтовете на колелата, можете едновременно да проверите и налягането в гумите. Най-добре е да използвате точен калибриран манометър. В този случай най-добре е да следвате препоръките за налягане от производителя на автомобила.

3. Когато подменяте гуми, трябва да проверите вентилите. Ако е необходимо, те трябва да бъдат заменени с нови, това съвсем не е скъпа операция. 4. Трябва да се помни коя гума къде е била монтирана предишния път. Когато се подготвят за новия сезон, те трябва да бъдат разменени, тоест тези, които са били отпред трябва да бъдат монтирани отзад . Това ще удължи живота на протектора.

5. Също така, преди монтажа, балансирането е задължително. Трябва да бъде проверено и коригирано, ако е необходимо на специална машина.

6. Сходимостта на колелата също трябва да бъде проверена. Това ще помогне на колата ви като цяло и протектора на гумите ще се износват равномерно.

7. И последното нещо – не въртете напразно волана, тоест когато колата не е в движение. В допълнение към намаляването на напрежението върху компонентите на кормилната система, това ще помогне иза защитата на протектора на гумите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нов проблем с легитимното управление на Ямболската болница заради мораториума на НС

Шест болници мeже да останат без диpеĸтоpи, заради мораториума, който Народното събрание наложи на правителството и така спря конкурсите за управителни органи на лечебните заведения. Това става ясно от публикация на "24 часа". Изданието дава за пример ситуацията в Ямболската областна болница "Св. Пантелеймон". Там конкурс вече се проведе, но е бил неуспешен, пише медията. Причината - един от кандидатите, управлявал болницата от 2009 до 2020 г. получава оценка под 4.50 за стратегията за управление, а това е минималната оценка за допускане до събеседването. Другият пък - д-р Димитър Рунков, който заема мястото му след него и е водач на листата на ГЕРБ в града, представя работа, която комисията не одобрява, затова конкурсът е прекратен.