Google заменя шофьорските книжки и ключовете с телефони

NetNews

Технологичният гигант Google иска да въведе иновация в автоиндустрията, като за това използва устройства с Android. Целта на компанията е да замени традиционните шофьорски книжки и автомобилни ключове със специално разработени за това приложения.

Компанията разкрива, че зад това стоят редица хардуерни и софтуерни решения с които тя вече се е справила и е отворена за партньорство с автомобилни производители. Приложението Strong Box ще съдържа различни данни, както за шофьора, така и за автомобила и ще позволява замяната на физическите книжка и ключ с виртуални такива.

За пример е даден разработеният от Google смартфон Pixel, който съдържа така важните чипове и софтуер, които да осигурят достатъчна сигурност за личните ни данни. От компанията казват, че е въпрос на време това да се случи в епоха в която телефоните са неизменна част от ежедневието ни. Повече информация за проекта и бъдещи партньори ще бъде разкрита по-късно тази година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ученичка от Търговище посвети свой голям успех на учителка, починала от COVID-19

Ученичка от Търговище, класирана на национален кръг на олимпиада по география, посвети успеха си на учителка, починала от COVID-19. Гимназистката Фюсин Асанова от Първо СУ "Св. Седмочисленици" ще представя Търговище единствена от областта, съобщиха от ръководството на училището. Десетокласничката, с преподавател Росица Станкова, е единствената ученичка в гимназиален етап от […]