Hyundai строи нови зарядни станции с вдъхновение от Формула 1

NetNews

Hyundai, Ioniq и Kia представиха няколко нови модела през изминалите седмици, по-голямата част от които са задвижвани на ток. Подобно и на други производители, така и корейската компания ще електрифицира по-голямата част от автомобилите си, като заедно с това ще изгради и нова инфраструктура за зареждане.

Подобно на Tesla, така и от Hyundai изграждат бързи зарядни станции, които според компанията са вдъхновени от Формула 1. E-Pit взаимства идеята и част от името си от автомобилния спорт, като подобно на него, осигурява бързина и ефективност.

Проектът за построяването на 12 съоръжения с общо 72 станции за зареждане за момента ще се осъществи в родната Корея, но от компанията смятат да разширят държавите, където тази услуга ще бъде достъпна.

Благодарение на 800-волтова архитектура при новите модели на марката, станциите ще осигуряват 80% заряд в рамките на 18 минути, а за едва 5 минути ще разполагате с достатъчно капацитет за изминаването на 100км.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Александър Маринов: Следващият министър-председател няма да е Борисов

„Президентът не е посредник между политическите сили. Не виждам особена роля на президента при трите евентуални стъпки на конституционната процедура за съставяне на правителство“. Това каза пред БНР политологът проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към президента. По думите му като нация сме спечелили необходима, макар и закъсняла, промяна. […]