Ioniq 5 няма да използва опасните батерии на Kona

NetNews

Първият модел на отделилата се като самостоятелна марка от Hyundai – Ioniq бе представен през изминалата седмица, а само ден след това, корейската марка обяви сервизна акция за електрическата Kona. Както вече ви информирахме, става въпрос за подмяна на батериите, поради риск от пожар.

Корейските медии побързаха да разберат кои ще са доставчиците на батериите за новия Ioniq и според данните LG не е един от тях. Според изданието The Elec, Ioniq ще разчита на доставки от компаниите SK Innovations и CATL, като те ще служат за всички автомобили използващи E-GMP платформата.

Ioniq 5 е първият автомобил който ще използва новата платформа, а за батериите вграждани в него ще се грижат от SK Innovations. Малкият кросоувър ще се предлага с акумулаторен блок с капацитет от 72 кВч и с по-малък, който предлага 58 кВч.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

И кола на годината в Европа е...

Жури съставено от 59 члена от 22 държави избра Toyota Yaris за автомобил на годината в Европа за 2021 година. Малкият хечбек бе обновен за моделната 2021 година и събра общо 266 точки в ежегодната надпревара. Това е втора такава награда за Yaris след като първата генерация на модела спечели […]