Ioniq 5 ще оперира като автономно такси от 2023 година

NetNews

Ioniq 5 ще бъде първият автомобил на компанията Motional, който ще предоставя новата услуга за автономни таксита. Технологичната фирма, която е подкрепяна от Hyundai и Aptiv потвърди това днес и заяви, че първите бройки ще бъдат достъпни през 2023 година, чрез приложението Lyft.

За да се случи това, всички електромобили, които ще бъдат използвани за проекта ще преминат през значителни промени. Те включват инсталирането на различен хардуер и софтуер, който да допринесе за достигането на ниво 4 на автономност. Различни радари и сензори ще бъдат инсталирани в цялата кола, както и 360-градусови камери с видимост до 300м напред.

Въпреки, че официалните доставки на Ioniq все още не са започнали, то от Motional вече тестват автономните автомобили на пътя. Все още не са ясни всички промени, които интериорът ще претърпи, но според различни източници, той няма да е много по-различен от стандартната версия, като все още остава под въпрос, дали автономното такси ще разполага с волан.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Екзакта: До 8 партии в парламента, ГЕРБ води с близо 9%

В парламента реално могат да влязат 6, 7 или 8 партии, коментират от "Екзакта рисърч груп" на базата на свое национално изследване, проведено в периода 23-29 март 2021 г. сред 1005 пълнолетни българи в 123 гнезда, в 92 населени места. Проучването е независимо от външно финансиране и е проведено със […]