Renault ще разработва нова технология за рециклиране на батерии

NetNews

По-голямата част от електрическите автомобили използват литиево-йонни батерии, които съдържат в себе си материали, които са доста трудни и скъпи за рециклиране. Ето защо от Renault започват съвместен проект с компанията за отпадъци Veolia и тази в химическата индустрия Solvay.

Плановете включват построяването на нов завод във Франция, който ще има за цел да направи по-евтино и лесно рециклирането на батериите и металите които се съдържат в тях. Кобалтът, никелът и литият са токсични и тяхното изхвърляне в природата може да доведе до замърсяване и тежки последствия.

За сега тези батерии се използват вторично като такива за складиране на енергия, но от френската марка искат да използват до 100% от тях, като отново ги възраждат и ги правят годни за употреба в автомобилите. Все още не е намерена ясна технология с която това да се случва, но трите компании обединяват усилия и работят по това.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Томас Тухел постави нов рекорд в Челси

Германският специалист Томас Тухел постави нов рекорд за най-добро начало без загуба на нов мениджър в Челси, съобщава Opta. "Сините" от западен Лондон нямат поражение в 13-те мача, които са изиграли под ръководството на Тухел, сменил в края на януари на мениджърския пост клубната легенда Франк Лампард. Челси победи в […]