Samsung разработвa чипове за автономни автомобили

NetNews

Samsung спечели проект свързан с разработването на нови технологии при набиращите все повече популярност автономни автомобили. Корейският гигант ще произвежда чипове за Alphabet, която притежава няколко големи компании, включително и Google, като те ще бъдат използвани при разработката на следваща генерация автономни превозни средства.

За сега няма официално изявление от нито една от компаниите, но се знае че чиповете ще разчитат информация събрана от различни сензори и камери в автомобила и ще я обработват на момента, като в същото време ще бъдат свързани с централа, която да следи за различни проблеми.

Все повече от автомобилните производители, а и големи технологични компании се насочват към технологии свързани със самоуправляващите се возила, като вече виждаме няколко сериозни заявки от различни марки.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ибрахимович: Почувствах пеперуди в стомаха

Нападателят Златан Ибрахимович изрази вълнението си от своето завръщане в националния тим на Швеция, което той ознаменува с асистенция при победата с 1:0 над Грузия. “Почувствах пеперуди в стомаха ми. Не изпитвах напрежение, но бях развълнуван. Това беше приятно и чудесно усещане. Борехме се до последно и бяхме обединени, но […]