Tesla на автопилот се блъсна в полицейска кола

NetNews

В Съединените щати електрически кросоувър Tesla Model Y се блъсна в неподвижен патрулен автомобил Dodge Charger.Според Carscoops инцидентът е станал близо до град Лансинг (Мичиган). Няма жертви в резултат на инцидента.

Полицейската кола била паркирана в съответствие с всички правила за движение с включени мигащи светлини. На свой ред водачът на електрическия автомобил твърди, че по време на инцидента неговата Tesla е била с включен полуавтоматичен режим на управление (автопилот). В резултат на инцидента автомобилите са сериозно повредени.

Разследването на този пътен инцидент все още предстои. Вече стана ясно обаче, че по време на инцидента шофьорската книжка на 22-годишния собственик на Tesla-та е била невалидна. За това шофьорът може да получи глоба от 500 евро и дори кратък престой в затвора.

Миналото лято в Съединените щати Tesla Model S с включен Autopilot пак се блъсна в полицейска кола. Тогава шофьорът на електрическия автомобил призна, че изцяло е поверил управлението на колата на електрониката, а по това време гледа филм на смартфона си.

И още един оподобен инцидент. По-рано в американския щат Аризона Tesla Model S става причина за голяма катастрофа. Електрическият автомобил се е сблъскал с полицейски джип, който след това е ударил линейка.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Костадин Ангелов: От понеделник локдаун за цяла България

Ситуацията в страната показва, че се увеличават пациентите с коронавирус и с положителни проби. От понеделник въвеждаме мерки за цялата страна. Те ще са с продължителност 10 дни. Това обяви на брифинг на Националния оперативен щаб (НОЩ) здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той призова политиците да не използват пандемията за […]