Tesla показа електрическия си камион, който ще изминава 1000 км без презареждане (ВИДЕО)

NetNews

Tesla публикува кратко видео от тестването на камиона Semi. Видеото показва прототип на "зеления" камион без ремарке. Очаква се това да е окончателният дизайн на иновацията, който няма да претърпи промени до началото на масовото производство.

Според Carscoops първите електрически тежкотоварни камиони ще бъдат изпратени на клиентите до края на тази година. Според ръководителя на Tesla Илон Мъск електрическият камион ще може да измине до 1000 километра без презареждане.

Според него подобни показатели могат да бъдат постигнати благодарение на модернизирани батерии и свръхмодерни технологии. В същото време по-рано от Tesla цитираха и други данни относно максималния пробег на Semi Truck.

От тях става ясно, че в стандартната версия Tesla Semi ще може да измине до 500 км, а във версията от най-висок клас – до 800 километра. Сега Мъск заговори за пробег от 1000 км.

Очаква се електрицеският силов тракт на камиона да включва четири електродвигателя. По предварителни данни камионът ще може да ускори от място до 100 км/ч за пет секунди, а с ремарке с тегло 40 тона – за 20 секунди. Все още няма официално потвърждение и на тази информация.

Прототипът на електрически камион Tesla Semi бе представен през ноември 2017 г. След това датата на започване на серийното производство на иновацията беше многократно отлагана. Първоначално беше планирано камионът да бъде на конвейера през 2019 г. Причините за отлагането не са известни.

Semi on the track pic.twitter.com/0QCTYGbLJv

— Tesla (@Tesla) March 14, 2021 Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Председателят на ваксинационния щаб: Утре очакваме становището за "АстраЗенека"

Утре се очаква становището относно безопасността на ваксината на „АстраЗенека“, но в момента се извършват ваксинации с „Пфайзер“ и „Модерна“, заяви във Варна, цитиран от БНР, проф. Красимир Гигов, председател на Националния ваксинационен щаб. „Няма хаос и няма спиране, има временно отлагане на процеса и това е поради независещи от […]