Volkswagen иска да задмине Tesla по продажби на ел.коли в следващите 4 години

NetNews

След като през изминалите дни ви разказахме за плановете на Volkswagen да спре да произвежда автомобили с двигатели с вътрешно горене през 2035 година, сега от компанията си поставят нова цел в процеса към електрификация, но този път с по-скорошен срок.

Според доклад на Reuters, германската компания ще представи новата си стратегия, част от която включва половината от продадените автомобили през 2030 година да бъдат електрически. Освен това от марката ще се стремят да надминат Tesla по продажби още през 2025 година.

Към момента в Европа компанията предлага два електрически модела в лицето на ID.3 и ID.4, като скоро се очаква да видим и купеобразния SUV ID.5. Засега клиентите на германската марка предпочитат автомобилите с двигатели с вътрешно горене, като електрическите такива отбелязват едва 3% дял от общите продажби за 2020 година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Всеки втори, починал от COVID-19, е имал сърдечно заболяване

Починалите лица, при които е била потвърдена коронавирусна инфекция, са 18 154. Нови 10 случая са регистрирани през последното денонощие. Починали са: мъж на 78 г. със сърдечно заболяване; жена на 73 г. със сърдечно заболяване и диабет; жена на 85 г. със сърдечно заболяване; мъж на 79 г. с […]