Това са причините за безсънието

NetNews

Днес много хора страдат от безсъние. То може да е епизодично или хронично, което е изключително вредно. Можете да се справите сами с този проблем в началните етапи, но трябва да знаете какви са причините за него, пише actualno.com.

1. Стрес и нервни разстройства

Често нервното разстройство е придружено от депресия и е изключително трудно да се реши проблемът. Тук ще помогне само специалист и правилно назначено лечение. Премахнете източниците на стрес. Преди лягане вземете релаксираща вана с етерично масло. Проветрете стаята. Трябва да ви е удобно. Отстранете всички източници на светлина, включително зарядни устройства.

2. Твърде много кофеин

Кафето е чудесно, но ако имате проблеми със съня, пийте го само сутрин. Премахнете от вечерното меню всички продукти, които съдържат кофеин: силен чай, кока-кола, какао, шоколад, енергийни напитки.

3. Неподходяща диета

Храненето влияе пряко върху всички процеси в тялото и върху качеството на съня. Ако сте свикнали да се храните преди лягане, определено трябва да се отървете от този навик. Преди да си легнете, можете да изпиете чаша топло мляко. Трябва да се храните минимум 3 часа преди лягане.

4. Пушене

Никотинът също е енергиен стимулант и може да бъде толкова мощен, колкото кофеинът. Не пушете 3 часа преди лягане.

5. Алкохол

Не се заблуждавайте, че малко количество алкохол е безопасна доза, която ви помага да заспите бързо. Опитайте се да не консумирате алкохол преди лягане.

6. Нямате почивка през деня

Съвременният човек има толкова много отговорности през деня. Опитайте се да намерите 10-15 минути за себе си, за да се отпуснете през деня. Ако отидете на фитнес, завършете своите тренировки не по-късно от 21:00. Разходете се преди лягане.

7. Кошмари

Много често натрапчивите кошмари са причина за безсънието. Подсъзнателно се страхувате да се потопите в друг кошмар, така че просто не можете да заспите. Освободете ума от многото мисли.

8. Ритъмът ви на сън е нарушен

Човек може да не спи цял ден, след това да заспи за 1-2 часа, графикът е странен, но възможен, но само в много кратък срок. Не забравяйте, че е най-добре да спите 8 часа. Лягайте по едно и също време, постепенно тялото ще престане да се съпротивлява и проблемите със съня ще изчезнат.

9. Поток на информация

Информацията заобикаля съвременния човек навсякъде. Вечер премахнете от себе си източника на „новини“. Опитайте се да се отпуснете, да се успокоите.

10. Неудобно място за спане

Може да не спите добре заради неудобно легло, спално бельо, възглавници. Всичко това често причинява дискомфорт.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Румен Гечев: ГЕРБ готвят драстично увеличение на данъците, няма да завършат АЕЦ „Белене”

”ГЕРБ готвят драстично увеличение на данъците, а гласувайки за техните кандидати за народни представители в Плевенска област се слага кръст върху проекта за АЕЦ „Белене”. Това заяви днес на пресконференция в Плевен водачът на листата на „БСП за България“ за 15-ти МИР проф. Румен Гечев. Той направи критичен анализ на […]