Този руски iPhone може да спре куршум от „Калашников“

NetNews

Руската компания Caviar представи най-новата си разработка, базирана на iPhone 13 Pro, която носи името Defender (Защитник). Клиентите могат да избират между пет различни модела на смартфона с различни апликации и материали. Най-скъпият от тях носи името Rock и според Caviar може да предпази при изстрел от автомат „Калашников“.

Това се дължи на използваните материали с ниво на защита BR-3, което се използва още и при хиперзвуковите ракети на руската армия. Останалите смартфони са с по-ниско ниво на защита BR-2 и защитават от изстрел с пистолет. При тях се използва титан с името BT-01, а част от гърба на устройството е покрито с крокодилска кожа.

Смартфоните идват в специална кутия с луксозна обвивка в черен цвят при отварянето на която се възпроизвежда руският химн. Цената на устройствата започва от около 6500 евро за по-ниското ниво на защита и около 8 хиляди евро за върховия смартфон.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Отново заснемат част от земеделските парцели

Започна ново самолетно заснемане на част от територията на България за нуждите на Системата за идентификация на земеделските парцели, съобщи Министерството на земеделието. Ще бъде заснета над една трета от територията на страната, в това число и погранични райони. Заснемането ще се извършва с два самолета, оборудвани с високотехнологични цифрови […]