Тома Биков: Държавата започва да прилича на кораба „Вера Су“

NetNews

Играем, за да спечелим президентските избори. В това няма никакъв спор. За няколко дни след обявяването на подкрепата ни за кандидатурата на проф. Анастас Герджиков първоначалните прогнози, че президентските избори са с предизвестен резултат, се промениха и вече са, че няма ясен победител. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ Тома Биков от ГЕРБ.

В проф. Герджиков виждаме разрешаване на дълбоката политическа криза, в която се намираме в момента и заради която не можем да решим нито един друг проблем, заяви Биков.

Готвим антикризисна програма, която ще представим скоро. Ще се опитаме да предложим и краткосрочни, и дългосрочни мерки. Смятам, че имаме достатъчно компетентност, за да го направим. Нямаме за цел да се конфронтираме с никого, но ако страната остане в това положение, кризата, която е в момента, ще се превърне в свръхкриза, предупреди той.

Държавата ни започва да заприличва на "Вера Су" – служебното правителство стои покрай него и не предприема никакви действия. Натрупват се кризи, като тази в енергетиката, които тепърва ще избухват. Тежко́ на този, който ще управлява през зимата, подчерта Биков.

Попитан не се ли опитват от ГЕРБ да прехвърлят собственото си наследство на президента Румен Радев, Тома Биков заяви: "За да има наследство, трябва да си направил нещо. Наследството на Радев е едно бездействие шест месеца и назначаване на хора на постове. Пропуснахме шест месеца. Не е правено нищо. Сега се берат плодовете на служебното правителство".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Чакат ли ни $100 за барел петрол до края на годината?

Pъcтът нa цeнитe нa пeтpoлa дo нaй-виcoĸитe нивa oт гoдини cлeд peшeниeтo нa ĸapтeлa OΠEK+ бe oчaĸвaн. Πpoгнoзaтa нa бaнĸoвитe aнaлизaтopи e, чe чepнoтo злaтo мoжe дa ce пoĸaчи oщe пoвeчe дo ĸpaя нa гoдинaтa – и тoвa e cъщo oчaĸвaнo, пишe Оіl Рrісе. Bъпpocът e c ĸoлĸo. Hяĸoи oт […]