Том Круз представи новия „Топ Гън“

NetNews

Балансирайки върху летящ биплан, холивудският актьор Том Круз представи предпремиерно дългоочакваното продължение на филма „Топ Гън“, пожънал успех след излизането си на екран през 1986 г., предаде Франс прес.

Продължението на „Топ Гън“ подхваща отново историята на Маверик – елитен пилот, изигран от Круз, повече от тридесет години след оригиналния филм. Първоначално беше планирано филмът „Топ Гън: Маверик“ да тръгне по кината през 2020 г. Излизането му на екран обаче беше отлагано нееднократно заради коронавирусната пандемия.

59-годишният Том Круз представи филма си чрез видео обръщение към участниците в изложението СинемаКон в Лас Вегас. Известен със способността си сам да изпълнява многобройни каскади, той направи представянето, балансирайки върху биплан в полет над Южна Африка.

„Здравейте на всички. Бих искал да съм там с вас. Извинете за шума“, крещи актьорът, опитвайки се да надвика рева на самолетния двигател и свистенето на вятъра. „Както виждате, снимаме последния епизод на „Мисията невъзможна“, допълва Том Круз, видимо забавлявайки се.

„Том прави всичко с пълна скорост, през цялото време и не можеш да го спреш“, каза през смях продуцентът и на двата филма Джери Брукхаймър, който присъстваше в залата в Лас Вегас.

Сюжетът и подробностите за „Топ Гън: Маверик“ се пазят в тайна до официалното му представяне на кинофестивала в Кан следващия месец, но журналистите, присъствали на организираната от „Парамаунт“ прожекция, побързаха да аплодират филма в социалните мрежи.

Новият филм се придържа към рецептата, която направи първия „Топ Гън“ толкова успешен, с интензивни екшън сцени, заснети на борда на истински изтребители, както и с голям брой препратки към оригинала.

Режисьорът на „Топ Гън“ Тони Скот почина през 2012 г., но неговият наследник Джоузеф Косински „намира начин да предизвика интереса на Том“, след като вижда в кадри в Youtube, заснети от американски военноморски пилоти с помощта на камери GoPro по време на тренировъчните им полети.

„Топ Гън: Маверик“ бележи завръщането и на Вал Килмър, който играе „Айсмен“, съперника на главния герой в оригиналния филм. Появата му е особено трогателна, тъй като актьорът не може да използва гласа си след лечение на рак на гърлото.

„Вал се чувстваше комфортно, правейки го. Беше много вълнуващо да снимам“, спомня си Джери Брукхаймър.

„Той все още е невероятен актьор, невероятен човек“, допълни продуцентът, според когото Том Круз е заявил: „Няма да правя този филм, ако Вал не участва в него“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Eнергийният министър успокои: В страната няма да има режим на тока

Няма да има режим на тока у нас. Това заяви министърът на енергетиката Александър Николов в студиото на „Събуди се”. „България и „Булгаргаз” нямат нито едно нарушение по съществуващия договор. Страната ни не е спряла изпълнението му по никакъв начин. Всичко по всяка една клауза е изпълнено. Решението да се […]