Тошко Йорданов: Ако лъжа като Петков, ще ме отстраните от поне 3 заседания

NetNews

„Знам, че Петков може да говори когато си поиска, но ако някой от нас почне да лъже толкова брутално, ще има наказания. Не е редно това.“

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов по време на дебатите относно внесения вот на недоверие към правителството.

Причината за думите му бе изказване на премиера от трибуната, по време на което той обвини ИТН в коалиция с ГЕРБ, а това личало от начина, по който двете групи заедно аплодирали министър Гроздан Караджов.

Петков нападна и Караджов отново заради скандала със строителните фирми.

„Спрях да ходя на съветите на коалицията заради Асен Василев. Ние като цяло сме против финансовата политика на това правителство. Все пак Василев не ме е гледал в очите и лъгал. Бил е точен. За разлика обаче от човека до него, който само лъже“, каза той.

„Ако лъжа като Петков, ще ме отстраните от поне 3 заседания“, заяви той.

Ето и изказването на Петков, което възпламени Йорданов:

„Историята на България се пише в момента. Не разрешавайте българската политика и накъде тръгва тази държава да зависи от четири есемеса и четирима души, които не са в тази зала“, каза Петков.

„Истинската причина за този вот на недоверие са четирима души, които не са тук. Първият е г-н Борисов, който се страхува, че правосъдието ще дойде и до него. Вторият е г-н Пеевски, който също се страхува, че неговите фирми няма да получат тези строителни милиарди, за които, може би, има договорка с някой друг в тази зала.

А за хората, които мълчаха досега, опитвайки се да кажат нещо за еврото, но не го разбрахме, г-жа Митрофанова не е толкова страшна. Може да не я слушате за всичко, което ви каза“, заяви премиерът Кирил Петков. Премиерът уточни, че четвъртият човек, когото е визирал в изказването си, е лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

Кирил Петков определи като „грозна лъжа“ твърденията на опозицията, че кабинетът е виновен за покачването на инфлацията в страната и посочи, че тя е привнесена отвън заради повишените цени на борсите.

Според Петков темата за отношенията между България и Република Северна Македония не е истинската причина „Има такъв народ“ (ИТН) да напусне управляващата коалиция, а исканите от тях средства за Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Причината за думите на премиера по повод на югозападната ни съседка стана изказване на председателя на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, според когото премиерът работи срещу националния интерес.

По думите на Йорданов, на среща между представители на управляващата коалиция и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, премиерът Кирил Петков е говорил за „българско малцинство в Северна Македония“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Sony работи над 100MP сензор за смартфони

Sony работи сериозно над своя първи 100MP сензор или поне такива данни сподели Digital Chat Station. Изданието се позовава на свои източници, които са навътре в материята и споменават, че интересния сензор ще бъде част от серията IMX8 на Sony. Интересното е, че оптиката няма да се появи на най-скъпите […]