Тошко Йорданов: Кирил Петков еднолично създава корупционна среда в МРРБ

NetNews

Кирил Петков еднолично създава корупционна среда в МРРБ. Това каза председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов по време на брифинг в парламента. По думите му Петков се опитва да овладее МРРБ и практически вече го е направил.

„Знаете, в МРРБ има пари за строителство на инфраструктура и ВиК и целта е да се овладеят паричните потоци“, заяви шефът на ПГ на ИТН, цитиран от „Епицентър“.

„Кирил Петков уволни всички зам.-министри в Министерство на регионалното развитие и сложи двама негови човека, на които е дал правомощията да управляват паричните потоци. Как е направено това?“, заяви Йорданов.

Той поясни, че Кирил Петков е издал абсолютно незаконна заповед, в която забранява в МРРБ и подресорните фирми да се плащат суми над 900 млн. лв. без специално одобрение на правителството.
Йорданов уточни, че в тази заповед е разписано, че тези пари трябва да бъдат одобрени от Министерски съвет и от новоназначените заместник-министри.

Йорданов заяви, че става въпрос за абсолютно незаконно решение на Кирил Петков, за което МРРБ е пуснало жалба.
„Това излиза извън конституционните правомощия на министър-председателя. Недопустимо е правителството да се разпорежда как се извършват плащания от държавни дружества, които си имат органи на управление“, заяви още той.

Тошко Йорданов изнесе в кои фирми е бил един от новоназначените заместник-министрите Александър Стоянов.

„Когато някой говори за корупция и за задкулисие, дали не е точно той човекът, който го прави. Бившият премиер назначава хора със съмнително минало, назначава да разрешават плащания в нарушения на закона и създава прекрасна корупционна среда“, добави още той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Разчистване! Трима руски генерали са арестувани за злоупотреба

Генерал-лейтенант Сергей Умнов, съветник на руския министър на вътрешните работи Владимир Колоколцев, е задържан по обвинение в злоупотреба със служебното положение, съобщи БТА. Трима генерали от Санкт Петербург са заподозрени по това наказателно дело. Колоколцев не коментира ситуацията, отбеляза британската медия. Умнов е задържан в Москва и отведен в центъра […]