Тошко Йорданов: Премиерът е лъгал брутално

NetNews

Вчера /б.р. сряда/ на закрито заседание премиерът е лъгал брутално. Първо – еднолично решение и натиск върху службите за съставяне на списъци. Вярно е, че е давал устни разпореждания.

Това заяви председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов след Председателския съвет в НС тази вечер.

Той заяви, че дипломатите са изгонени не по принципа на реципрочност, а по списъци.

Има два списъка на ДАНС, заяви Йорданов.

Кирил Петков лъже – няма никакви доклади на ДАНС и разпореждания на съвета.

От тук нататък каквото и да последва, трябва да премиерът да каже на Външно как да постъпят. Те нямат инициативата за собствени решения.

На 8 юни ние излязохме от правителството и от коалицията. На 9 юни, без това да е предвидено в този Съвет, има точка „Разни”. Няма точка „Руски шпиони”. Влиза премиерът и започва с точка „Разни”, която формулира като „Руски шпиони”, защото пада от власт. И заповядва на службите да правят това, което правят”, поясни председателят на ПГ на ИТН.

Според него министър-председателят в оставка е човек, който използва държавната машина за себе си.

Лена Бориславова е изпратила две писма с методически указания какво да се прави с тези хора. Защото МВнР са задали въпрос, допълни Йорданов.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Генчовска: Получих от ДАНС списъка с нежеланите руски дипломати

Спешно изслушване на външния министър в оставка Теодора Генчовска и председателя на ДАНС във връзка с напрежението в отношенията ни с Русия след решението за експулсиране на 70 руски дипломати от страната ни и ултиматума на Москва България да отмени решението си, за да не прекъсне Русия дипломатическите си отношения […]