Трагедия в туризма, англичаните масово отменят резервации

NetNews

Новите ограничения за граждани на държави, които са в червената зона и по специално за тези от Великобритания, доведоха до масово анулиране на резервации в курортите по Южното Черноморие, предаде БНТ.

Първият чартърен полет от Острова се очакваше да кацне следващата седмица в Бургас, но заради рестрикциите, които нашата страна въведе, е отменен.

В петък Великобритания постави страната ни в "зелената зона" и на практика позволи на туристите да почиват у нас. От вчера обаче, България забранява на британците да влизат страната ни, което доведе до масова отмяна на резервациите в хотелите в големите курорти на юг.

"Ситуацията е трагична. Тази година започнахме да работим с английските туристи, казаха, че ще дойдат, но ето резултата. Сега се налага отново да търсим други клиенти, на които да дадем резервациите. Предполагам, че ще бъдат заети от българи и румънци", каза Румен Мончев, хотелиер в Слънчев бряг.

Невъзможността да бъдат планирани почивките от чужбина е сериозен проблем пред бранша, който ще се отрази и на следващия летен сезон, смятат хотелиери. Липсата на британски туристи може да се отрази пагубно не само на бизнеса в Слънчев бряг.

"За нас основните пазари са Великобритания и Германия и то не само за България и за други съседни нам страни, които са ни конкуренти. Защо се спират хора, които са ваксинирани не с една, а с две дози от ваксина, призната в Европа. Нали идеята на всичко това, което правим в момента от началото на пандемията е да се ваксинираме", каза Христо Чапкънов, хотелиер.

Към момента курортите на север от Бургас са пълни предимно с туристи, които са в зелената зона.

От Летище Бургас обясниха, че всички чартърни полети за месец юли от Великобритания са анулирани. Първият заявен е на 2 август, а три дни преди това ще бъде преразгледан въпросът дали британците ще останат в червената зона.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Д-р Мими Виткова: МЗ беше длъжно да поиска обяснение от Балтов преди да го освободи

"Министерство на здравеопазването беше длъжно да поиска обяснение от директора на "Пирогов" преди да го освободи. Можеше да има и възражения. Не изключвам възможността ръководството да не е знаело, че е спестено заплащане по клинична пътека". Това заяви бившият здравен министър д-р Мими Виткова в "Денят на живо с Наделина […]