Транспортното министерство готви одит на ремонта на гарата в Стара Загора

NetNews
Транспортното министерство готви одит на ремонта на гарата в Стара Загора

Снимка: БГНЕС

Министерството на транспорта ще извърши одит на ремонта на гарата в Стара Загора, който се превърна в гореща тема за града в последните месеци. Това стана ясно от отговор на министъра на транспорта Николай Събев в социалната мрежа Facebook на запитване на политолога Първан Симеонов.

Още по темата

7 яну 2022 19:50

16

22 дек 2021 16:00

21

9 юли 2021 10:15

9

Преди ден по време на парламентарния контрол Събев посочи, че ремонтът на гарата в Стара Загора, който трябваше да приключи до края на 2021 година, ще бъде окончателно завършен до 13 май тази година.

Цените за ремонта са определени в тръжната документация и няма повишение на цените след това, уточни транспортният министър в отговор на поставен въпрос от депутата Атанас Михнев от „Продължаваме промяната“.

В своя отговор на запитването от петък Николай Събев коментира още, че забавянето на ремонта е и заради факта, че гарата е паметник на културата. Самата сграда обаче няма такъв статут.

„Моля да приемете моите извинения. Благодаря за незабавната реакция. Много помогна. С подалият тази информация се разделяме. Започваме одит по този обект на НКЖИ. Ще бъдете информирани за развитието. Благодаря и на Атанас Михнев за съдействието. Заедно можем повече“, написа днес транспортният министър Николай Събев.
 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гешев писал до евроинституции за натиск върху съдебната система

В писмо от 32 страници главният прокурор Иван Гешев се е оплакал пред Европа от недопустим политически натиск от страна на настоящи и бивши управляващи върху независимата съдебна система. Той е изпратил документа до няколко международни институции на 21 декември миналата година. Писмото беше разпространено от „Ние идваме“ на адвокат […]